15-10-09

Tegentellen

De bevalling had theoretisch al achter de rug moeten zijn. Maar de laatste dagen ben ik al aan het tegentellen geweest. Er zijn verschillende redenen voor.

Eerst en vooral de emotionele redenen: Ik heb zo lang met een angstmonster opgeschept gezeten (nu nog soms – zoals gisterenavond bijvoorbeeld), dat ik nooit kon genieten. De zwangerschap was geen rozegeur en manenschijn zoals ik me had voorgesteld. Het was vaker “zwanger en bang” dan “zwanger en blij”. Eigenlijk best wel zonde. En nu, nu wil ik die tijd inhalen. Ik wil nog volop genieten. Ik wil mijn dikke buik nog niet kwijt en ik wil mijn kleine vent nog voor mij alleen.

Daarnaast zijn er ook een aantal praktische redenen: Sinds gisteren ben ik nog maar een week gestopt met werken en ik wilde nog niet bevallen, want anders zou ik een deel van mijn zwangerschapsverlof verliezen.
Daarnaast zijn ze hier in ons huis nog allerlei “werken” (omwille van de anonimiteit specificeer ik niet) aan het uitvoeren. Dus nu bevallen zou ook op dat vlak niet uitkomen. Nu denken jullie, wie laat nu werken uitvoeren als je op het punt staat te bevallen. Ja, wij J. Maar het is ook grotendeels de fout van de stielmannen. Die komen altijd te laat ;-). Normaal moesten die al buiten zijn. Nu hoop ik ze buiten te hebben volgende week dinsdag. Als ik morgen beval zou ik dan thuiskomen in een afgewerkt huis. Ideaal.

Dus van mij mag hij morgen komen. En is het vanaf nu terug een beetje aftellen. Aftellen naar de bevalling.

zwanger_01

08:11 Gepost door Bokje | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.