30-09-09

De volgende negen ...

De twee dagen die volgden op de controle vorige week woensdag waren voor mij emotioneel vrij verrassend. Ik kreeg best wel veel zenuwen en angst voor de uitwendige kering. Ik begon op het net te surfen. Wie had al ervaring met uitwendige kering. Hoe was het afgelopen? Ondanks de relatief positieve verhalen deed het me toch geen goed om te googelen. Ik besloot ermee te stoppen en te berusten.

Het weekend was druk en gaf me een aangenamer gevoel. De stress leek weg te ebben. En toen kwam maandag, en ik ging met een opmerkelijke rust naar het ziekenhuis. Na ons te hebben ingeschreven bij de dienst opname; werden we naar een arbeidskamer begeleid. De vroedvrouw was een heel lieve dame en vertelde me nog eens wat me te wachten stond.

Na het gebruikelijke plasje kreeg ik een bloedprik. Daarna werd ik aan de monitor gelegd. Het is wel fijn om te horen dat de baby het goed maakt via zijn hartslag. Rond 9u kreeg ik een weeënremmer. Er werd me vooraf meegedeeld dat dit hartkloppingen kon met zich meegeven, en ja hoor ik had prijs. Dat was best wel akelig en mijn gevoel van controle over mijn lichaam ebde ermee weg. Mijn handen trilden. Ik moest onmiddellijk denken aan vrouwen die premature contracties hebben en verschillende en hogere dosissen krijgen. Zij liever dan ik.

Vrijwel onmiddellijk na de spuit kwam mijn gynaecologe binnen. Ze vroeg “ben je er klaar voor?”. En ik repliceerde “euh ja, het moet wel zeker?” Haar vraag was niet verkeerd hé, maar hoe kan je nu klaar zijn voor iets waarvan je vooraf weet dat het onaangenaam zal zijn? Ze keek een beetje verrast van mijn antwoord. Vooraf werd er nog snel een echo gemaakt en ja hoor ons ventje lag nog steeds met het hoofdje bovenaan. Wel weer eens een andere kant op: er zit toch een kleine wroeter in mij ;-).

Dan werd er talkpoeder op mijn buik gestrooid en gingen ze aan de slag. Gelukkig werd er dus niet gedrenteld. De gynaecoloog hief ons zoontje zijn poep uit mijn bekken en duwde hem opzij terwijl de vroedvrouw het hoofdje tegenhield. Er werd fors geduwd en toen hij dwars lach trok ik serieuse grimassen van de pijn (als ik mijn ventje moet geloven). Het ventje zijn hand heeft het er ook aan mogen geloven, maar ik heb mijn stembanden gespaard. Even doorduwen en het leek even dat er geen einde aan kwam, maar plots riep de gynaecologe uit dat het gelukt was. Ze nam terwijl beiden nog met de handen mijn buik indrukten het echotoestel erbij. Er werd gecontroleerd en ja hoor, ons ventje lag zoals het hoort. Hoofdje naar beneden.

Er verscheen een glimlach op ieders gezicht. De gynaecologe zei dat haar dag niet meer stuk kon. Ook de vroedvrouw kon haar geluk niet verbergen. En wij, toekomstige mama en papa (oh wat vreemd om dit te schrijven), konden natuurlijk ook ons geluk niet op. Ik had me zo ingesteld op een mislukte poging en nu bleek het zelfs nog relatief vlot te zijn gegaan. Ik bracht nogmaals mijn realisme naar voor en zei: “de volgende negen hebben pech”, wat met gelach werd onthaald.

Er werd nogmaals bloed geprikt en ik werd nog anderhalf uur aan de monitor gehangen. Menstruatie-achtige krampen kwamen opzetten. Dat was niet fijn, maar ook dat was normaal. Er werden geen contracties gemeten en ons ventje leek er ook geen hinder van te hebben ondervonden. Alhoewel ik me wel afvraag wat er door zijn hoofd ging bij die manipulatie.

Een kleine twee uur later verdween de ongi-pijn en ook de tintelingen ebden geleidelijkaan weg.

Uiteindelijk zeker de moeite om te proberen, of ben ik nu gebiased?

uitwendige-kering

19:07 Gepost door Bokje in Roze bril | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Bokje wat een supernieuws dat de draaiing gelukt is!!

Nu nog heel even wachten en dan kun je je kleine in je armen sluiten!

Liefs Libelle

Gepost door: Libelle | 01-10-09

supernieuws het kan echt neit meer stuk hè nu! Ben supergelukkig voor jullie. Ja nu is eht echt heeeeeeeeeeel dichtbij, HET moment! Ik gun het je zo hard en ik kijk zelf ook erg uit naar jullie schattig zoontje!

Gepost door: Mom to be | 02-10-09

De commentaren zijn gesloten.