23-09-09

Stuitje doen draaien?

Vandaag nog maar eens op controle bij de gyn. Weer wel wat moeten wachten maar goed, dat zijn we al gewoon ondertussen hé ;-). Ik vond het best wel spannend om te weten of mijn acrobaatje nog een laatste draaitje had gemaakt. Ik voelde hem hoger stampen, dus ik dacht heel misschien is het toch gelukt. Goed wetende dat de kans toch wel klein is.

De vroedvrouw voelde en vond dat ze een voet voelde links bovenaan en de andere kant geen harde bolling. Dus het kon best wel zijn dat hij het had geflikt. Ik zei nog al lachend “als hij zich heeft gedraaid heeft hij het toch in het geniep gedaan, want ik heb niets gevoeld”. Maar al snel bleek dat hij nog netjes zijn hoofd bovenaan opgeheven hief. Het zogenaamde voetje was een handje. En zo heeft onze kleine acrobaat iedereen weer bij zijn ….

De gyn kwam binnen en keek nog even heel snel. Ze vertelde snel dat zijn voetjes bovenaan lagen en dat ze niet ging toucheren om zeker geen arbeid uit te lokken. Ze had ondertussen ook even zo “raar” gevoeld aan mijn buik en dat was niet echt aangenaam. En toen begon ze over de uitwendige draaiing.

Ze vertelde me dat er theoretisch wel risico’s aan verbonden zijn, zoals het “kwetsen” van de baarmoeder, in arbeid gaan, … en nog zo van die zaken. Maar het was nog nooit voorgevallen in het ziekenhuis waar ik ga. Je zal het zeker lezen in de literatuur en er zullen zeker gevallen voorkomen. Maar ze denkt dat dit ook wel aan de aanpak ligt (zo letterlijk heeft ze dat niet gezegd maar was te lezen “tussen de regels”). Ze forceert niet. Even proberen en lukt het niet, wat heel groot is, dan stopt het.

Hoe gaat het in zijn werk: maandag om 8u moet ik me aanmelden op de materniteit. Dan krijg ik eerst monitor om te zien hoe de baby het doet en hoe ik het doe. En een inspuiting met een weeënremmer geven ze me ook. Want de baarmoeder moet ontspannen zijn; ze gebruiken immers wel wat kracht. Na ongeveer een dik uur komt de gyn de baby draaien. Ze doet dan hetzelfde als ze daarnet gedaan heeft (de onaangename rare beweging) maar dan met meer kracht. Dus ik verwacht me al aan veel “auw”. Nu ja, ze voegde eraan toe dat het heel onaangenaam was voor de vrouw en dat geen enkele vrouw het twee keer wil laten doen. Dus dat belooft – brrrr. Nadien is er terug monitoring.

Ze zei dat de kans op slagen heel klein was. Van de 10 keringen die ze doen, zijn ze blij als 1 slaagt. Dus ik mag me zeker verwachten aan een mislukte poging. Maar goed, ze vond het zeker de moeite om te proberen. Ze zei dat hij niet zoveel vruchtwater meer had en dus niet echt verwachtte dat het zou lukken; maar ons acrobaatje zat wel nog volledig los (dat was ze dus aan het checken met haar rare onaangename voeling).

Als de uitwendige kering mislukt, wat een grote kans is, dan zag ze me wel een vaginale bevalling doen. Ik ben immers een grote slanke dame (blijkbaar zijn dat ideale personen om te bevallen, alhoewel niet wetenschappelijk bewezen). Bovendien heb ik geen grote baby. En ik ben een rustige madam. Van dat laatste verschoot ik wel. Ik die om al die echo’s had gevraagd, en ze noemt me toch nog een rustige madam.

Ik weet niet goed hoe ik me moet voelen. Blij, bang, ongerust, afgeschrikt, … geen idee. Ik voel eigenlijk niet veel. Ik zal het moeten nemen zoals het komt. Uiteindelijk is het allemaal een luxeprobleem.

16:56 Gepost door Bokje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Stuitekindje Hoi!
Ik kom op je site via Muisje haar weblog. Mijn dochter (inmiddels 18 maanden) lag ook in stuit. Ook ik heb een draaipoging ondergaan, 2 zelfs. Het viel me reuze mee. Het heeft echter niet gewerkt.

Na een weekend bedenktijd ben ik gegaan voor een vaginale stuitbevalling en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Mila is geboren na een 'stuitbevalling volgens het boekje' en ik voelde me super dat het zo heeft kunnen gaan! Zou het de volgende keer weer zo doen.

Succes met je draaipoging en als het niet mocht lukken met je overpeinzingen.

Groet
Mixedmama Jess

Gepost door: Mixedmama Jess | 24-09-09

acrobatisch Dat hij een beetje dwarsligt heef thij van geen vreemden vermoed ik ;)
Maar het is uiteraard balen, ik hoopte zo dat hij zich toch voorbeeldig zou gedragen en zijn mama die extra kopzorgen zou besparen.
Ik ben blij voor de reactie van Jess, want het klinkt toch inderdaad wat scary allemaal. Je bent absoluut een sterke madam, he tis nie tomdat je zo ongerust geweest bent tijdens je zwangerschap dat je plots ene mietje bent hè zeg! Je gyn heeft het bij het rechte eind, je bent iemand die ncuhter en kalm zal blijven en niet moord en brand schreeuwt bij het minste pijntje.
Ik vond he ttoch zeer hoopgevend dat ze een natuurlijke beavlling gaan proberen zelfs als de kering mislukt. Super toch wel, niet?
Weet dat ik heel hard aan je zal denken en voor je duimen!

Je zal zien: het komt in orde. En binnenkort wordt je dan eindelijk beloond en ligt je schattige acrobaatje in je armen!

Gepost door: Mom to be | 26-09-09

Hey Bokje! Ik ben eindelijk bijgelezen...

Amai het gaat ook allemaal niet vanzelf hé bij jou!!! Hopelijk is jouw kleine spruit nu al gedraaid, en als dat niet het geval is, hoop ik dat je er niet al teveel last van hebt gehad, en dat je toch nog een zalige natuurlijke bevalling kan meemaken!!!

Je bent een heel rustige madam hoor bokje!!! Hoe dikwijls heb jij me niet gerustgesteld (net als vele anderen) toen ik het even niet meer zag zitten als ik weer eens in het ziekenhuis lag? Als je die rust op jezelf kan uitstralen, dan ga je ver komen hoor meid!

En moest het überhaupt toch nog op een keizersnee uitdraaien, dan kan ik je geruststellen... Het is idd helemaal niet leuk, maar de dag nadien kan (moet) je al uit je bed, en tegen de avond van de 2e dag kon ik (wel goed vasthouden aan rolstoel) zelf al tot bij mijn klein spookje wandelen. En hopelijk hoef jij zelfs zover niet te stappen als ik toen, dus zal dat ook wel wat vroeger lukken. Trouwens, vraag maar keiveel aan je ventje of de verpleegsters dat ze jouw wondertje op je schoot komen leggen hoor!!!

Maar... mijn duimen staan super omhoog voor een zalige natuurlijke bevalling meid!!!

Go for it!!!

Knuffel,
Ikke.

Gepost door: Ikke26 | 28-09-09

He Bokje, hoe is het draaien gegaan? Is het gelukt? En is het je meegevallen of was het toch erg pijnlijk? Hoop voor je dat het is meegevallen

Liefs Libelle

Gepost door: Libelle | 29-09-09

De commentaren zijn gesloten.