09-09-09

Averechts

Na lang wachten, ik denk dat de gyn een bevalling had, was het mijn beurt. Eindelijk. Gewicht gecontroleerd: ok - 12kg bij in totaal. Bloeddruk ok. Urine ok. Alles prima dus.

Normaal luistert de vroedvrouw dan al eens snel met de echo naar het hartje, maar nu stond de gyn al binnen voor ik me had ontkleed. Dus snel broekje uit en hop de tafel op.

Dan begon de gyn eerst te voelen aan mijn buik. Ah hier ligt zijn voetje en hier zijn poepje en helemaal onderaan zijn hoofdje. "Hij ligt wel diep, geen last van druk in je bekkenbodem? Geen waggel bij het stappen?” Neen, helemaal niets. Ik voel het totaal niet dat hij zo diep ligt. “Vreemd” zegt ze. Maar goed, kan hé.

En dan het echotoestel erbij. En verrassing, verrassing, …, het poepje bleek het hoofd te zijn en omgekeerd. Jaja, meneer is hem weer gedraaid. Lap zeg, een stuit. “Hij kan nog draaien omdat hij het al eens heeft gedaan, dus het is nog afwachten”. Ik heb er zelf nog weinig hoop op, maar goed het zal zijn zoals het is. Het vreemde is dat ik het dus de tweede keer totaal niet gevoeld heb. De gyn vond het ook vreemd. Maar kijk, de echo bedriegt niet hé.
Verder was alles in orde. Hij werd geschat op een huidig gewicht van 2400gram. Niet super dik maar ook niet mager. Een netjes gemiddelde.

Ze heeft me wel nog een truckje meegegeven om hem te helpen draaien. Als hij heel beweeglijk is moet ik met mijn handen en knieën op de grond gaan zitten en mijn poep in de lucht steken. Dat zou meer ruimte geven en het hem makkelijker maken om te keren.

Ik heb zelf wel al eens gepolst, wat als hij niet meer draait (die kans is toch wel reëel denk ik). Dan wordt het een bekkenmeting en zal er aan de hand daarvan beslist worden al dan niet vaginaal te bevallen, mits mijn toestemming. We zien wel. Het is nog voor effe. Alé dat denk ik toch.

Binnen 3 weken heb ik terug controle. Nu ben ik best wel benieuwd naar dan. Zou hij terug gedraaid zijn, of blijft hij “averechts”?

Ik kan jammer genoeg geen beelden erbij zetten, want mijn anonimiteit komt dan in het gedrang.

14:14 Gepost door Bokje | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Ik duim ervoor dat de kleine kapoen zich gaat draaien en er daarna blijft zitten tot ie er uit wil!
Mannen hé ;)

Gepost door: Sterretje | 09-09-09

verdikke ik dacht dat dinges was voor pagina te veranderen sorry voor lage punten :s

Gepost door: witchie | 12-09-09

De commentaren zijn gesloten.