18-04-09

Eindelijk vertellen …

Ik keek uit naar de 12-weken echo om het te mogen vertellen aan de wereld. Eindelijk waren we zwanger en ik zou het de wereld (alé een deel toch ;-)) verkondigen, maar dat was buiten mijn ventje gerekend. Die wilde graag eerst het resultaat van de triple-test kennen. Ok, ik vond dat jammer maar ik kon ermee leven. Het maakte wel extra ongerust. Stel dat er toch iets mis is? Stel dat het niet goed is? Stel dat ik een vlokkenpunctie of vruchtwaterpunctie moest ondergaan? Het ventje is er precies toch niet gerust in, dus waarom zou ik dan gerust zijn? En de molen begon weer te draaien.

Hoe dichter donderdag kwam, hoe meer ik begon te piekeren. Ze hadden in het ziekenhuis gezegd dat de test berekend wordt op woensdag, dus ik mocht op donderdag bellen. Toch probeerde ik al op woensdag. Jammer ik belde net te laat, want het secretariaat gynaecologie was al gesloten en op woensdagnamiddag zijn ze altijd dicht. De dame van de polikliniek verbond me echter door met het laboratorium. Ik kreeg een norse man aan de lijn. Ik legde uit dat ik mocht bellen ivm het resultaat van mijn triple-test. Ik kreeg echter direct het deksel op de neus, met de norse woorden “Maar dat mag ik niet vertellen”. Ik probeerde nog, maar tevergeefs: alleen als ik naar daar ging zou ik het resultaat te weten komen. Dat was natuurlijk geen optie, kon niet zomaar mijn werk verlaten hé. Nu vroeg ik een beetje sarcastisch terug “Maar kan je me zeggen of het resultaat gekend is, of mag je dat ook niet zeggen?”. Oh ja, dat mocht wel. En ja het was gekend.

Ik dacht dat ik ging ontploffen en die vent door de telefoon sleuren. Hij kende mijn resultaat en ik mocht het niet weten. Het was wel geen teken dat het slecht zou zijn, gelukkig, want hij had pas mijn naam in de computer ingetikt nadat ik had gevraagd of het resultaat gekend was. Dus dat bood enige troost.

Na een nachtje slapen belde ik om 9u onmiddellijk naar het secretariaat gynaecologie. Bij de eerste poging kreeg ik geen respons. Vijf minuten later nam een vriendelijke dame de telefoon op en zonder enig probleem ging ze kijken in mijn elektronisch dossier. “U heeft geen verhoogd risico”. Opgelucht vroeg ik dan hoeveel het was. Ik had mezelf voorgenomen dat ik tevreden moest zijn met een resultaat van 1/400 (vanaf minder dan 1/250 spreken ze van geen verhoogd risico). Maar het antwoord dat ik te horen kreeg was meer dan geruststellend: ik had een kans van minder dan 1/10.000. Mijn dag kon niet meer stuk.

Nu zou ik het vast mogen vertellen van het ventje. Ik belde snel het ventje op, maar die was druk aan het werk en zou me terugbellen. Een klein uur nadien hield hij me weer tegen om het te vertellen. Boos, verdrietig, teleurgesteld was ik. Ik kreeg het gevoel dat ik een misdaad in mij droeg. Traantjes leken dichtbij. En waarom? Ik zou gelukkig moeten zijn en hij verbrodde het.  Hij wilde gewoon dat we het eerst zijn neef en vriendin inlichten (dat heeft een specifiek reden waarmee ik akkoord ging). En toch kon ik het niet begrijpen, want op mijn werk kenden ze zijn neef niet???? Uit respect voor zijn wens heb ik gezwegen. Het zou wel op die paar dagen ook niet meer aankomen, legde ik er me bij neer.

Zaterdag kwam de aap uit de mouw. Hij had me erin gelust. Hij had een verrassingsfeestje voor me op poten gezet. Hij wou dan de aankondiging doen. En met succes. Ik wist helemaal van niets. Een zeer zeer goede vriendin, understatement, had hij ingeschakeld om me weg te lokken van thuis. Ze moest me bezig houden zodat ik zeker maar om 19u30 thuiskwam en daar stonden al mijn vrienden, collega’s en familie. Ik heb eigenlijk toch een lieverd.

Dus eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen!

large_711442

08:22 Gepost door Bokje in Vertellen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Hey Fijn voor jou Ik wens je nog een fijn weekend.

Gepost door: martin | 18-04-09

Hey Bokje, ik ben nu toevallig op je site geraakt. Amai, je hebt dat écht supermooi gedaan!!! Héél tof!!
En verder nog een dikke proficiat met al die goeie resultaten!!! Nu eindelijk eens een beetje genieten van je zwangerschap!! groetjes Babske

Gepost door: Babske | 18-04-09

een dikke proficiat met de zwangerschap geniet er maar van

Gepost door: mama van keano | 18-04-09

EINDELIJK!

Een pak van je hart dat het blijde nieuws kon verspreid worden, dat is evident!
Je mag niet alleen schreeuwen, maar ook GENIETEN!

Gepost door: Mom to be | 20-04-09

Heykes Dat zal wel zijn...en nu zoveel mogelijk proberen genieten !!!!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 20-04-09

Bokje: Wat een super vent heb jij! Hopelijk kun je nu een genieten van je zwangerschap!

Gepost door: Elly | 24-04-09

De commentaren zijn gesloten.