26-02-09

Magic?

De eerste echo heeft dus ondertussen plaatsgevonden. We waren mooi op tijd vertrokken want ik moest ook nog een bloedafname laten doen op de eerste verdieping van het buitenverblijfje. Er zat heel veel volk en pas om 18u40 konden we ons naar de tweede verdieping begeven.

Naar gewoonte legde ik mijn badge in het voorziene bakje en ging wachten in de wachtzaal. Tijdens dat wachten zag ik de dokter die die avond van dienst was voor de echo’s te doen verschijnen. O nee, het was de meest beruchte assistente van het buitenverblijfje. Net nu ik voor het eerst mijn beebje te zien zou krijgen. Ik begon me al helemaal op te winden, terwijl het ventje me aanmaande tot kalmte.

Uiteindelijk was het onze beurt. Vrijwel onmiddellijk vroeg de assistente of we Frans spraken. We stemden toe dat het gesprek in het Frans verder ging. Ze ging bij me binnen (eik wat klinkt dit vies ;-)). En ze moest eerst een beetje zoeken. Ik kreeg al een kleine angstaanval dat er niets zou te zien zijn, maar toch vrij snel (al leek dat op dat moment traag), kwam er een zwarte vlek tevoorschijn. Gerustgesteld was ik nog niet, want ik dacht onmiddellijk aan een lege vruchtzak. Vooral het moment waarop ze zei dat het nu nog zoeken was naar het vruchtje, was het even lichte paniek. Maar het ging toch allemaal vrij snel en hops daar was ons beebje. Alé beebje, je moet echt wel veel fantasie hebben om daar hoegenaamd iets dat op een baby lijkt in te zin. Wormpje is een betere term.

Ze heeft even moeten zoeken naar het hartje, alé het zien kloppen van het hartje had ze snel, maar het horen duurde langer. Het was ook heel kort. Het leek alsof de assistente vond dat ik het even had gehoord en dat dat wel volstond. Maar ik had het liever langer gehoord.

Iedereen zei me vooraf dat het een magisch moment ging zijn. Het was ook wel een prachtig moment. En eigenlijk is het een beetje raar om te schrijven, maar ik heb mezelf beloofd me niet helemaal te censureren, maar het was niet zo magisch als ik had gedacht. Het was een heel prachtig moment maar niet magisch. Het magische was een beetje verbrod door het feit dat het de beruchte assistente was. En door het feit dat de echo toch wel gepaard ging met regelmatige angstaanvallen (angst dat er niets was, angst dat er geen vruchtje was, angst dat er geen hartje was). Plus het slechts kort laten horen van de hartslag maakte dat we niet ten volle konden genieten.

Ook kregen we slechts 1 fotootje mee. Gelukkig hadden we een goede tip gekregen: “Neem je fototoestel mee”. Het ventje heeft een aantal foto’s getrokken, maar de foto’s zijn wel een beetje mislukt. Gelukkig had hij dat snel door en heeft hij de rest gefilmd. Dus nu kan ik er nog vaak van teruggenieten :D.

En voor diegene die graag meegenieten; een print screen:

 Eerste echo

19:06 Gepost door Bokje in Roze bril | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat!!!geniet ervan:))

Gepost door: daisy | 26-02-09

prachtig !!!! proficiat met je zwangerschap en geniet er maar van.

Gepost door: Mama en Keano | 27-02-09

Mooi hè Dat dit moment niet helemaal hemels verliep kan een kleine domper op de vreugde zijn..Niet getreurd: magische momenten zullen jullie gelukkig nog veel beleven...en het belangrijkste is dat jullie alweer extra gerustgesteld zijn en beebje goed evolueert.

Gepost door: Mom to be | 02-03-09

Wat een geweldig nieuws! Nu kan het echte genieten beginnen!!!

Liefs Muisje

Gepost door: Muisje | 03-03-09

Heykes Dat is helaas het lot van minder vruchtbare koppels...was bij ons ook zo hoor...ik telde telkens af tot de volgende echo om toch maar gerustgesteld te worden...

Eens je bewegingen voelt maakt dat je wel rustiger hoor. Dan heb je zelf het gevoel dat je het een beetje kan aanvoelen hé...zelfs nu bij mijn 2e zwangerschap zit die angst er ook weer steeds hoor...maar de geboorte dat was bij ons eens zo magisch, dus dat wens ik je ook toe!!!!

Probeer toch wat te genieten!!!

Groetjes x

http://nieuwlevenindemaak.skynetblogs.be/

Gepost door: Vrouwtjelief | 04-03-09

zo lief
dikke proficiat
krijg er rillingen van als ik dit allemaal lees

Gepost door: new | 08-04-09

De commentaren zijn gesloten.