04-02-09

Blue monday

Omdat mijn hcg naar mijn gevoel of kennis nogal laag stond, besloot ik maandagmorgen een urinetest te doen. Die zou me wel kunnen geruststellen. Wachten tot woensdag leek nog zoooooooooooo lang. Dus na de gebruiksaanwijzing grondig gelezen te hebben, alles uitgevoerd zoals het hoorde (of dat denk ik toch tenminste). Het aflezen van de strip hoort na 3 minuten tot 5 minuten (maximaal). Na 3 minuten was de controlestreep verschenen, maar de “zwangerschapsstreep” was niet te zien. Nog even wachten, er nog steeds vanuit gaand dat het zou verschijnen. Maar 2 minuten later was niets te zien. Bokje in grote paniek.

Vooral teleurgesteld en bang ging ik de slaapkamer binnen, waar het ventje nog rustig lag te slapen. Ik kon enkel uitbrengen “Het is negatief”. Het ventje riep me bij hem en probeerde me gerust te stellen door te zeggen dat ik misschien te vroeg getest had. Het kon me niet echt geruststellen. Ik bleef in paniek en door mijn hoofd ging de gedachte “het hcg is niet gestegen zoals het hoort, ik ben het vruchtje al kwijt”.

Hoe meer ik er over nadacht, hoe groter de paniek werd, hoe groter de angst. Mijn besluit stond vast, een bloedafname moest die morgen gebeuren of ik zou zot worden als ik zou moeten wachten tot woensdag. Had ik toch wel niet de pech dat het sneeuwde die morgen en dat er dus mega-file was onderweg. Bloedafname in het CRG is maar van 7u tot 9u. Door de file zou ik nooit 9u halen, opnieuw paniek. Ik begon al plan B uit te dokteren in mijn hoofd. Om 9u10 spurte ik het CRG binnen. Grote opluchting: de verpleegkundige was bloed aan het afnemen bij een andere patiënte.

Heel snel was het mijn beurt. Ik mooi mijn uitleg gedaan waarom ik vroeger kwam testen dan mij gedicteerd was door DPM. De verpleegkundige vroeg uiteraard “Maar waarom heb je een urinetest gedaan?” Gelukkig begreep ze wel mijn paniek en wou ze de bloedafname doen. Zoals naar gewoonte vermeldde ze me dat DPM me zou bellen tussen 15u en 20u. “Maar” voegde ze eraan toe “als ze je nog niet gebeld hebben om 19u bel dan misschien zelf op, want je staat niet ingepland”. Maar Bokje zou het zo ver niet laten komen, dat stond al vast. Bokje zou het vast niet langer kunnen uithouden dan 15u om zelf te bellen.

De uren nadien gingen tergend traag voorbij. Een dikke merci aan de DVOchat-leden voor hun steun en medeleven en vooral entertainment. Nog nooit heb ik zoveel medeleven gekend. Nog nooit heb ik zo sterk gemerkt dat anderen zo erg mee in spanning met je zijn. Ik vond het fantastisch. Dus allemaal bedankt!!!!

Om 14u nam ik, gestimuleerd door mijn lieve lotgenote, het heft in handen. Ik belde zelf DPM op. Het duurde even voor ze opnamen en ik voelde al de zenuwen door mijn lief gieren. Uiteindelijk kreeg ik iemand aan de lijn, maar die moest mijn dossier nog gaan halen. Dat duurde een hele tijd. In die tergende periode voelde ik mijn hart supersnel bonzen, het was zo erg dat ik dacht dat het uit mijn lijf zou springen. Uiteindelijk kreeg ik het verlossende antwoord: het was allemaal in orde. Mijn hcg was 114, dus het was bijna verdrievoudigd. Een opluchting die ik voordien nooit gekend had, overviel mij. En ook iedereen op de chat was onmiddellijk enthousiast.

Die dag zal ik nooit vergeten, het staat gegrift in mijn geheugen voor altijd!

decoration

19:14 Gepost door Bokje in Roze bril | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Pff... Ik kan me je angst voorstellen!!!
En wat is jouw doorzettingsvermogen goed beloond!!! een driedubbele verdubbeling van je HcG!!! JOEPIE!!!

Liefs Muisje

Gepost door: Muisje | 04-02-09

JOEHOE!!!Ik ben superblij voor jou!Geniet ervan!:))

Gepost door: daisy | 04-02-09

Wat leuk te lezen dat je eindelijk zwanger bent.
Geniet met volle teugen van jjullie zwangerschap.

Gepost door: sandra, mama van Keano | 05-02-09

Heykes Ja met die utrogestan en prygnyl enzo is een urinetest nooit betrouwbaar hé...zo zie je maar...

Geniet er maar van!!!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 05-02-09

Proficiat. Ik blijf voor je duimen dat alles goed blijft gaan.

Gepost door: Elly | 06-02-09

OOOOOOOH wauw super gefeliciteerd!!! En wat een spanning! Pfff..
Ik hoop dat je nu een beetje kunt gaan genieten.

Liefs Libelle

Gepost door: Libelle | 06-02-09

Dat was me het ochtendje wel En je weet dat ik eigenlijk een beetje boos op je was, zo twijfelen aan je beebje! Maar meegeleefd! VOor mezelf heb ik nog nooit zo in stress gezeten als die laatste minuten toen ik wist dat je 'binnen' was geraakt en het nog een kwestie van seconden zou zijn eer je de uitlsag zou horen.

Doe ons dat nooit meer aan hoor!

Uiteraard was het goed nieuws, ik ahd neit anders verwacht en gedacht. Maar geloof me, je opluchting was tot hier voelbaar.

Nu een beetje genieten, meissie...

Gepost door: Mom to be | 09-02-09

Hiep, hiep, hoeraaaaaaaaaaaaaa!!!!

Proficiat, Bokje! Ik hoop dat het je goed gaat!
Driedubbel en dik verdiend!

Gepost door: Annchen | 10-02-09

Gefeliciteerd met je zwangerschap!!
Geniet van iedere dag.

Liefs Marijke

Gepost door: marijkeabc | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.