02-02-09

Proloog

Proloog van een nieuw boek: het IVF – ICSI boek.

Afgelopen donderdag moesten we op gesprek bij onze counselor. Dan zouden we te horen krijgen wat ons allemaal te doen staat voor IVF – ICSI. Best wel gek als je nog niet de uitslag hebt van de laatste IUI, maar de fertiliteitsarts had zeer duidelijk gezegd dat we de uitleg in januari moesten krijgen. In februari zou ik immers al moeten starten met de voorbereiding: de suprefact.

We hebben niet lang moeten wachten om bij de counselor binnen te gaan. We werden direct overladen met papieren. Een papier voor balie beneden voor de dag van de pick up. Een papier met uitleg van de gebouwen. Een papier voor de goedkeuring van de mutualiteit. Een papier met telefoonnummers van het CRG.           

Daarna kwam de uitleg over de medicatie. Ik was al helemaal overdonderd door die eerste stapel papieren en moest al goed nadenken welk papier voor wat diende. Maar dat was niets in vergelijking met de uitleg die volgde. Ze sprak van Suprefact (6 keer per dag), Menopur (3 ampullen 1x/dag), Pregnyl (dubbele dosis), Utrogestan en Progynova. Ik dacht ik wordt een wandelende apotheek. En dan hadden jullie het gezicht van mijn man moeten zien. Hij leek altijd maar bleker te worden. En hij keek verschrikt. Hij kon bijna niet anders meer uitbrengen dan “Ik hoop dat je zwanger bent van deze IUI”. Hij heeft dat meermaals herhaald. Maar de reden waarom was dan wel minder lief. Hij zat in met zichzelf, want ik zou nog “viezer” erbij lopen dan nu al het geval is. Hij zag het niet zitten om samen te wonen met een vrouwtje in de menopauze (door de suprefact). Alé, zo erg bedoelde hij het natuurlijk niet en hij zou het er wel bijnemen, maar toch dat was wel de bottom line.

Nadien kregen we nog meer papieren. De zogenaamde contracten. Wat je wil doen met overblijvende embryo’s: wegsmijten, schenken aan andere koppels of voor wetenschappelijk onderzoek. Mogen ze onderzoek doen met je embryo’s, eicellen, zaadcellen van slechte kwaliteit? Ook een hele papierwinkel.

Ik was helemaal overdonderd door het hele gesprek. “Uitkijken naar” werd overgenomen door diepe angst voor wat ging komen. Ik zou het allemaal wel doorstaan. Maar toch was het niet meer zoals voorheen.

Ik nam me voor het allemaal stapje voor stapje te nemen. Eerst uitslag zaterdag afwachten, dan russen afwachten en dan 21 dagen niksen: zalig.

Jullie zijn vast benieuwd of het IVF - ICSI boek effectief zal beginnen voor mij …

 decoration

18:24 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop dat deze IUI geslaagd is en dat IVF niet nodig is. Het is inderdaad een hele hoop papierwerk en documentatie die je op korte tijd moet verwerken. Maar eens eraan begonnen valt het wel mee. Ik kreeg duidelijk een schema mee per dag wat ik wanneer moet doen. En ja de bijwerkingen van de hormonen zijn niet om mee te lachen. Maar het is voor een goed doel hé. Wij moeten al die rotzooi in ons lichaam toelaten dus de mannen moeten zich er maar bij neerleggen dat we ons op hen afreageren.

Groeten,

Elly

Gepost door: Elly | 03-02-09

De commentaren zijn gesloten.