09-12-08

Het verdict

Om de ongeduldige bloglezers (knipoog) niet langer op de proef te stellen, hier het vervolg. Vrijdagavond waren de russen in volle glorie geland. Dit betekende dus zondag cyclusdag 2, vroeg uit de veren. Op naar het “buitenverblijfje” (knipoog). Dankzij het nieuwe systeem, zij die echo hebben kunnen nu ook op de tweede verdieping bloed laten nemen, is de rij wachtenden merkelijk ingekort. Dus op een kwartier stond ik terug buiten.

Waar ze anders super vriendelijk zijn en gastvrijheid hoog in het vaandel dragen (dat verwacht je toch ook van een buitenverblijf ;-)), had ik nu een nogal norse verpleegkundige voor me. Iemand suggereerde zelf dat ze vast haar regels had (En dan? Ik ook ;-))))). Maar ok, wij zijn soms ook wel eens minder goed gezind, ik zal het haar maar vergeven.

Om 14u kreeg ik telefoon. Nog nooit hebben ze zo vroeg gebeld. Ik was zo verrast en had mijn GSM niet in onmiddellijk bereik, waardoor ik net te laat was om de oproep te beantwoorden. “Eén gemiste oproep: 02/4778888” verscheen op mijn schermpje. Damn, net te laat. En iets inspreken op de voicemail doen ze niet. Terugbellen bleek onnodig, want ik kreeg volgend bericht te horen “de dienst monitoring is tijdelijk uitzonderlijk gesloten”. Er zat niets anders op dan te wachten tot ze terug zouden bellen. Maar ondertussen ging mijn molen wel al aan het draaien. Het is vast geen goed nieuws. Als ze zo vroeg bellen, is dat toch geen goed teken. Er zullen nog cysten zitten. Gelukkig kreeg ik wat tijdverdrijf, waardoor ik mijn molen toch even kon uitzetten.

Om 18u30 kreeg ik dan eindelijk het verdict. Deze keer kreeg ik een super lieve dame aan de telefoon die me het goede nieuws bracht dat alles er goed uitzag. Ik mocht de volgende dag terug starten met mijn Pergotime. Er verscheen een big smile op mijn gezicht. Ik was super blij dat ik terug in actie kon schieten. En toch is het deze keer niet zoals de andere keren. Deze keer is er minder hoop. Ik ben blij, maar ook bang. Ik geloof erin maar heb minder hoop. Ik begrijp mezelf niet altijd.

Plus deze lieve dame had ook minder goed nieuws voor mij. Omdat bij de vorige inseminatie-ronde mijn follikel al 20mm was op dag 10, moet ik nu al op dag 9 een echo en bloedafname laten doen. Snel gerekend, komende zondag. Lap, weeral een zondag. Weer vroeg uit de veren. Na onderhandeling met de dame aan de telefoon heb ik toch een afspraak om 9u ipv 8u kunnen bekomen. Toch een half uurtje langer slaap. Dank je wel!!! Anderzijds als er een kleine ukkepuk is, zal ik ook vroeg uit de veren moeten. Maar het beeld dat bij het verschijnen van mijn gezicht boven zijn/haar bedje ik verwelkomt word met een brede lach, stemt me goedgezind. Dromen kan toch mooi zijn.

decoration
 

Gisteren botste ik op een wetenschappelijk boek aangaande infertiliteit met een volledig hoofdstuk over endometriose. Ja, hetgeen ik misschien beter niet had gedaan heb ik toch gedaan. Ik ben erin beginnen lezen. Ik wilde weten op welke manier endometriose onvruchtbaarheid in de hand werkte. Conclusie: op elke mogelijke manier. Ze hebben alle processen om zwanger te worden apart bestudeerd en blijkt dat vrouwen met endometriose op alle vlakken minder kansen hebben dan andere “gezonde” vrouwen. Plus, ze hebben de helft minder kans met welke behandeling dan ook. Ok, dat zijn vrouwen met ernstige endometriose ook mee in rekening genomen. Dus er is nog hoop en ik geloof er ook nog in. Ik denk nog steeds dat ik veel kans heb om mama te worden. Maar deze informatie heeft me wel met de voetjes op de grond gebracht (in hoeverre ik dat zelf al niet was). En eigenlijk ben ik ook wel blij met deze informatie. Het geeft de realiteit weer en het is en blijft maar kansberekening. Dus er is ZEKER nog kans voor mij! En er was ook een lichtpunt: operatief behandelde vrouwen hebben meer kans dan niet operatief behandelde vrouwen. Dus alle kansen liggen nog op tafel.

En heel belangrijk extra lichtpunt: Ikke, een vrouw met een vrij ernstige vorm van endometriose (met een partner met minder goede zaadcellen) is zwanger!!!!!!!!! En zo zijn er nog voorbeelden. Ik ga me daaraan optrekken. Het kan en het is mogelijk!!!!

 

Zou mijn angst voor de bijwerkingen van Pergotime, me geholpen heb bij het vergeten van het innemen van deze tablet? Jaja, deze morgen kreeg Bokje een paniekaanval. Bij het lezen van haar eigen bericht op het DVOforum, viel ineens haar Euro “Oeps totaal vergeten”. En direct paniek. Wat nu? Na de eerste paniek doorgekomen te zien en de verschillende mogelijkheden zelf door het hoofd te halen, toch maar gebeld naar het CRG. Een zeer lieve counselor stelde me onmiddellijk gerust: starten op dag 4 ipv dag 3 is niet zo erg. Oef, opgelucht Bokje. Anderzijds zou ik het wel eens willen proberen in een natuurlijke cyclus. Zou ik dit onbewust op die manier willen forceren hebben? Zou mijn angst voor de Pergotime-bijwerkingen me hiertoe aangezet hebben?

decoration

15:04 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mind games Het zou nogal eens wat zijn: je geheugen dat het laat afweten met als verborgen agenda uittesten of het zonder pergotime ook lukt...
Dat endo de kansen er niet beter op maakt, lijkt me neit te ontkennen, maar het bealngrijkste is zoals je zelf aanhaalt: er is definitely kans. Gezien je operatie, gezien het de mildste vorm is. Zelfs met ergste vorm zou er een reële slaagkans zijn. Een positieve boodschap dus. EN met nog wat extra snuifjes geluk heb je misshcien meteen het recept voor een geslaagde poging. Ik duim alvast voor een shcattig Santa'tje (hihi).

Gepost door: Mom to be | 09-12-08

hay toevallig op je blogje beland,net als jij zit ik ook in de mallemolen van echo's enzovoorts,succes meid,ik kom later nog eens terug

Gepost door: kathia | 09-12-08

De commentaren zijn gesloten.