24-11-08

Tweestrijd

Zin om te bloggen. En toch geen zin om te bloggen. Voortdurend in een tweestrijd. Zoals je merkt heeft mijn zin om te bloggen gewonnen. En eigenlijk onwetend wat te schrijven. Ik geraak er niet aan uit aan mijn gevoelens. Ook op dat vlak een tweestrijd.

Voel ik me down? Een duidelijk neen. Voel ik me happy? Niet zoals vorige week, maar ben nog steeds mentaal stabiel. Ik ben niet kregelig, voel me niet “ambetant”, ben niet van het minste gepikeerd, … en toch is het niet meer het happy Bokje van vorige week.

Waarom is Bokje niet meer zo happy als voorheen?

Afgelopen vrijdag kreeg ik wel even een “shock”. Eerst was er mijn liefste lotgenote die me belde om te melden dat ze echt in hetzelfde schuitje zat als mij deze keer. Ook zij werd verplicht op de pil gezet, omwille van te hoge oestrogeen-waarden in haar bloed (dus wijzend op cysten). Tot dan geloofde ik nog een beetje in het “pech-scenario”: gewoon brute pech dat ik cysten had. Maar als mijn “evenbeeld” hetzelfde na één IUI ronde al meemaakt, kan ik me terug helemaal mijn eerste reactie op het “oestrogeen”-nieuws voor de geest halen. Het kan geen toeval zijn. Het moet van de hormonen zijn. Die Clomid (of de perfecte vervanger Pergotime in mijn geval) is de boosdoener. Het stond vast toen, mijn fertiliteitsarts krijgt een hoop vragen op zich afgevuurd bij ons volgend consult. Ik ben best bereid om nog die Pergotime te slikken, maar ik wil verantwoording. Waarom geven ze ons die hormonenbrol, terwijl we voorheen het nieuws kregen dat alles (behalve dan de endometriose in mijn geval) ok was? Waarom kan IUI niet in een natuurlijke cyclus? Hoe verhoogt Clomid de kans? …

Even later ging ik vrijdag naar toilet. Tot mijn verbazing was er roos slijmverlies bij het afvegen (rode beschaamde kaken). En plots viel het op zijn plooi: de reden waarom ik bij deze pil geen hoofdpijn heb (of beter gezegd had – want vandaag tergt die me wel) is dat deze pil té licht is voor mij. Bij mijn allereerste pil bijna 10 jaar geleden had ik ook tussentijdse bloedingen. En het verdict was: pil te licht, dus overschakelen naar een zwaardere. Met als gevolg, dagelijks hoofdpijn en bij alle andere varianten van de pil bleef hetzelfde probleem opduiken. En nu kwamen die verdomde tussentijdse bloedingen terug opduiken L. Ondanks dat alles “in zijn plooi viel”, was ik toch verward. Wat nu? Zou dit wel goed zijn? Toch maar even bellen naar het CRG. Er was niet veel aan te doen, gewoon doorpillen. Het begon me toch wel te dagen dat misschien de pil te licht was om de cysten te bestrijden, maar ook deze keer stelde het CRG me gerust dat het normaal de cysten goed de baas zou kunnen. De tussentijdse bloedingen zijn alleen een ongemak voor mij. Maar ze voegde er wel aan toe dat ze wel zouden evalueren nadien en desnoods me op een zwaardere pil zouden zetten. Dat laatste had ze er beter niet bij gezegd.

Toch blijf ik positief en ga ervan uit dat de rotcysten al weg zijn! Ondertussen al maar 8 pillen meer te gaan. We zijn al goed over de helft!

happy-sad-faces

12:29 Gepost door Bokje in Roze bril | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

in hetzelfde schuitje en met dezelfde bedneking:welke rol speelt clomid hier?
Goed voor je dat je al zover zit met de pil: op naar een cystloze cyclus (voor de volgende 4 pogingen )!!!

Gepost door: Mom to be | 24-11-08

Hoi Bokje,
Hopelijk binnenkort terug een Happy Bokje hé.
Ik hoop dat je snel van de pil vanaf bent (en ook van de bijwerkingen). Ik heb ervaring genoeg om dit goedje voorgoed uit mijn leven te bannen!
Even doorbijten en hop naar de volgende cyclus!
Bij mij vindt vrijdag (hopelijk) een terugplaatsing van de cryo's plaats!
Groetjes

Gepost door: Sterretje | 25-11-08

hay meid

Hopelijk doet de pil zijn werk. Helaas is cysteverhaal wel bekend..tja waar ligt het aan... als we dat allemaal eens wisten he.
Hoop dat de tussenbloedingen niet al te lang duren, en bij de volgende controle je cystes weg zijn.

Groetjes Kato

Gepost door: kato | 25-11-08

Het valt allemaal niet mee... Hé Blokje, wat leuk dat je via via mijn web-log hebt gevonden... en dan kom ik natuurlijk ook bij jou even een kijkje nemen!
En wat zie ik... je hebt me toegevoegd aan je linkje Lotgenoten!!! wat lief!!! Ik heb je natuurlijk meteen een linkje terug gegeven!

Ik hoop voor jou dat de pil zijn werk doet en dat je van de cystes af bent en dat je succes vol aan je IUI kan beginnen!!!

TOI TOI TOI

Liefs Muisje

Gepost door: Muisje | 26-11-08

Hoi bokje,
Was mijn weblog aan het nalezen en zag (nogmaals) je berichtje. Leuk dat je mij via via hebt gevonden. Ook jij bent dus (helaas) beland in de wereld van de MM. Hopelijk snel met een positief resultaat.
Gr. Marijke

Gepost door: marijkeabc | 29-11-08

Hay Bokje

Hoe staat het er ondertussen voor?
Ben heel erg benieuwd.
Hoop voor je dat de cystes weg zijn...duim duim.

groetjes Kato

Gepost door: Kato | 04-12-08

De commentaren zijn gesloten.