19-09-08

Eggies?

Vandaag de eerste bloedafname en echocontrole gehad na mijn Pergotime stimulatie. Beetje spannend zo de eerste keer.

Om 9u had ik mijn afspraak. Aangekomen mooi op tijd (8u50), onmiddellijk mijn papier en badge in het bakje gelegd. Het zag er goed druk uit. In het lokaaltje waar de bloedafname doorgaat en je nadien moet wachten voor de echo, zat het propvol en ook in de wachtzaal buiten (waar je eerst moet wachten) was er behoorlijk wat volk. Ik dacht "dat belooft".

Terwijl ik zat te wachten kwam er een andere dame naast mij zitten. Ze keek me onzeker aan en vroeg "C'est ici pour l'echografie?". Ik stelde de dame gerust. Na een goed kwartier riepen ze haar naam af, met nog een andere naam. De verpleger mompelde nogal sterk, dus ik wist niet zeker of hij ook mijn naam genoemd had. Het was al 9u15 en dus liep ik prompt mee met de rest. Achteraf denk ik wel dat hij mijn naam nog niet had genoemd, want na de bloedafnames bij de andere twee dames gedaan te hebben vroeg hij mijn naam. Maar het was dan toch tenminste aan mij. Na de bloedafname opnieuw wachten ...

Pas om 9u40 kon ik het kleedhokje binnen gaan. En dan had ik nog de pech dat het mega lang duurde voor het mijn beurt was, want de dame (de onzekere dame) voor mij was een speciaal geval waar ze dus met twee moesten naar kijken. De verpleegkundige die de echo bij mij deed excuseerde zich wel dat ik lang diende te wachten. Maar gelukkig had ik goed in mijn hoofd geprent dat ik ook die tijd zou willen als er bij mij twijfel zou zijn. Dus het was hen al lang vergeven. Alleen met je blote kont op zo een plastiek stoeltje zitten wachten is nu wel niet het leukste dat er is. Nu ja, de echo zelf ook niet hé.

Bij mij verliep de echo super snel. Ze mat eerst de dikte van het endometrium en kon zien op het scherm dat het 6,6mm was (betekenis ??? - dat wordt googlen ;-)). Omdat ik zei dat het de eerste keer was en dat het nogal fascinerend was om te volgen, gaf ze meer uitleg bij de follikels. Eerst ging ze naar de rechtereierstok. Daar had ik één grotere follikel en meerdere kleintjes. De grotere was 12mm, dus nog te klein. Dan op naar de andere kant. Daar waren er twee grotere follikels: eentje van 8,5mm (dus zeker nog te klein) en eentje van 16mm (deze was net iets te klein nog). Als ik het me tenminste nog goed herinner, want het gaat allemaal zo snel. De verpleegkundige zei dat ik vermoedelijk nog een beetje zou moeten wachten. Maar wat me precies te doen staat zou ik pas weten als ze me gebeld hebben van de bloedafname. Dan pas kunnen ze een deftig besluit nemen. De echo en de bloedafname samen maken de puzzel compleet. We zien wel. Maar vermoedelijk moet ik binnenkort terug op echo. En zal er begin volgende week de inseminatie volgen.

decoration

11:34 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heykes, weet ja al iets ivm inseminatie? Ik duim voor je dat het raak is...
Spannend hé
xxx

Gepost door: Sterretje | 22-09-08

Ik ken het vervolg hierop maar uit respect voor je blog (en omdat je vast hierover nog een evrlsagje maakt) ga ik mijn commentaar beperkt houden. Bij deze...

Gepost door: Mom to be | 23-09-08

De commentaren zijn gesloten.