19-08-08

Conversation recall

Al vrij snel kreeg ik het gevoel er klopt hier iets niet. Ondanks het feit dat ik zeer aandachtig geluisterd had, leek toch mijn post van voorheen niet volledig te kloppen. Mijn geheugen heeft toch een steekje laten vallen.

Ze zeggen vaak wel eens dat patiënten niet alles onthouden van wat de dokter zegt. Toch had ik nooit gedacht dat dit op mij van toepassing zou zijn geweest.

Mijn eerste hint dat iets niet klopte was het pilletje dat ik oraal moest innemen van dag 3 tem 7 van mijn cyclus en het feit dat dit progesteron zou zijn om de luteale fase te ondersteunen. Hmmm, de luteale fase is pas in de tweede helft van de cyclus, ook dan pas komt de progesteron aan te pas. Ik vond dit al vreemd. En begon dus te twijfelen of het wel dag 3 tem 7 was. Verder besteedde ik er echter op dat moment niet veel aandacht aan. Ik was immers zeker dat het progesteron was dat hij had gezegd.

Bij het vertellen van het gesprek aan mijn meer ervaren lotgenoten op de voor wie mijn blog volgt bekende chat, kwam de tweede hint of een verkeerde recall naar voor. Zij waren ervan overtuigd dat het clomid was wat ze bedoelden en de inspuiting zou pregnyl zijn. Ok, dat kon best. Want ja, clomid dient om het eitje te helpen rijpen.

Ook door een hint van een lotgenote, ging ik verder kijken op de site van het crg. Daar kwam ik op de infopagina van kunstmatige inseminatie terecht. Hier legde ze het hele proces beter uit. Ok, nu was ik wel heel overtuigd dat het clomid was dat ze bedoelden. Misschien dat de progesteron ook nog wel komt, maar dit zal dan maar in de tweede helft van de cyclus zijn.

Eind vorige week op een avond vroeg ik ook aan het ventje wat hij zich herinnerde van het gesprek. En daar was het dan. Hij herinnerde zich iets cruciaal dat ik vergeten was. De dokter had idd heel duidelijk gezegd dat aangezien mijn cyclus niet dag op dag correct is (dus niet exact 28 dagen bijvoorbeeld), ze dan medicatie geven om dit meer in de hand te houden. Dus nu heel overtuigd dat het Clomid is waarop de dokter doelde.

Gisteren kreeg ik ook van een super lieve, maar veel meer ervaren (jammer voor haar) lotgenote (knipoog) nog uitgebreidere uitleg over de behandeling. Dank je wel hiervoor. Het is leuk om vooraf te weten waar je voor staat en wat je precies te doen staat.

decoration

17:06 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Hallootjes Het is in het begin ook zoveel om te absorberen hé...het komt allemaal wel in orde....ze begeleiden je best goed hoor...en als je vragen hebt bel dan gewoon naar het crg, ze staan altijd voor je klaar (die indruk hebben wij toch altijd gehad en nog steeds).

Sterkte meid en succes!

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 20-08-08

verwarrend We leren het gaandeweg wel. Nu lijkt het soms een kluwen, overdonderend veel info, maar ik ben er zeker van dat je na het gesprek met de counsellor nòg veel wijzer wordt. En gelukkig zijn er onze wijze raadgeefsters die ons met raad en dad bijstaan...

Gepost door: Mom to be | 21-08-08

Het is inderdaag nogal veel om te onthouden allemaal met al die behandelingen. Je moet proberen zoveel mogelijk te vragen, want uit zichzelf zeggen de artsen of verpleegsters niets. Daarom schrijf het desnoods op, zeker als je door de behandelingen begint vergeetachtig te worden, want dat kan wel eens gebeuren weten wij ondertussen uit ervaring.

Gepost door: Bart | 21-08-08

De commentaren zijn gesloten.