18-07-08

Dagen tellen

Datums spelen een belangrijke rol in mijn leven het afgelopen jaar.

Toen we pas probeerden om een kindje te creëren probeerde ik de datums te vergeten. Maar ook dan ben je nog bezig met datums en met tellen. Tellen naar de periode van de vruchtbare dagen. De datum van de NOD. En bij het verschijnen van bloed, opnieuw tellen naar de volgende vruchtbare periode en onmiddellijk ook al de volgende NOD. De eerste helft van de cyclus gaat nog redelijk snel, maar de tweede helft lijkt tergend langzaam te gaan. Het is heel vreemd. Ik heb een vrij korte cyclus (gemiddeld 26 dagen). Vroeger dacht ik altijd "zijn die duivels er alweer?" en moest ik dan beginnen terugtellen naar de vorige datum. Nu denk ik steeds "hoe lang duurt het nog?" en is het vooruit tellen.

Sinds april is het vooral uitkijken naar de datums voor onze afspraken in de mmm (=medische mallemolen). Deze datums lijken soms zeer ver vooruit te liggen en af en toe komt er dus een NOD tussen te liggen. Nu begin ik wel te merken dat de NOD-datums beginnen te vervagen en de mmm-data primeren. Dat is misschien wel goed, misschien ben ik dan minder bezig met zwanger worden tijdens het NU, maar zwanger worden in de TOEKOMST.

Of komt dit doordat we nu een verplichte rustpauze kregen opgelegd? En dus de NOD-datum er niet toe doet? Als je een laparoscopie ondergaat één of twee dagen voor de vermoedelijke eisprong, heb je niet veel zin in "sex for life". Dus deze maand is het uitkijken naar de NOD om aan een  nieuwe ronde te beginnen. Ik vermoed dat de daaropvolgende NOD wel in mijn geheugen gegrift zal staan.

Maar eerst dus toeleven naar de mmm-data. De eerstvolgende 28 juli 2008.

decoration

09:58 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

datumw worden belangrijk..Ik ben sowieso iemand die alles heel nauwkeurig plant, mijn agenda is heilig. Dus dat ik nu eindelijk ook datums heb in het hele kinderwensgebeuren maakt me rsutiger. Ik heb iets om naar uit te kijken.
Intussen blijven de NOD's en vruchtabere periodes echter wel een rol spelen. Maar ik volg je wel: als mijn maandstonden binnen 2 weken aanbreken, zal de teleurstelling minder groot zijn, want dan kan ik immers bellen voor echo...En dat is weer een stap vooruit.

Gepost door: Mom to be | 18-07-08

De commentaren zijn gesloten.