11-07-08

Voor de laparoscopie

Zenuwachtig voor de ingreep? Neen, eigenlijk niet. Bang voor de resultaten? Een duidelijke JA.

Wat als ik endometriose heb, waar ik vrijwel zeker van was? Wat als die endometriose verspreid is in mijn eileiders? Wat als die endometriose ervoor zorgt dat ik nooit spontaan zwanger kan geraken? Geen ramp, er is is IVF denken juliie vast. Ja, gelukkig dat dat bestaat. Maar blij dat je dat dan moet doen? Neen, dat is een brug te ver. Het is toch altijd leuker om spontaan zwanger te worden. Dat zal niemand ontkennen. Plus, bij IVF worden maar 6 pogingen terugbetaald. En de kans dat het onmiddellijk lukt is niet zo groot. En ik wil twee kinderen. Dat beketent maar 3 pogingen per kind.

Deze gedachten flitsten contrinu door mijn hoofd. Maar gelukkig lukte het me behoorlijk om te focussen op een "positieve" uitkomst. Ik zou endometriose hebben, het zou wel verspreid zijn naar de darm maar mijn eileiders zou hij gerust gelaten hebben. Alles zouden ze mooi kunnen verwijderen. Dat was mijn "droomuitkomst". Met dit resultaat zou ik opgelucht zijn. 

 decoration

 

 

Dankzij de verdwaalde ooievaar had een ervaringsverhaal gehoord van iemand met dezelfde symptomen als ik. Er was bij haar ook op echo niets te zien, maar had wel last van pijnlijke maandstonden zoals ik. Ze had eveneens een laparoscopie ondergaan en was behandeld.  Vijf maand later was ze spontaan zwanger geworden. Dit wenste ik mezelf ook toe. Dank je wel voor dit verhaal. Het heeft me moed gegeven en de kans om te hopen op een goede afloop!

Met voornamelijk deze gedachte (en af en toe eens een afdwaling naar het negatieve) ging ik naar de operatie toe.

 

 

 

To be

continued ... 

 

10:08 Gepost door Bokje in (Wan)hoop | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik hoop dat je heel positief nieuws krijgt binnenkort. De duimen hier staan omhoog.

Gepost door: B | 11-07-08

Je houdt de spanning erin benieuwd naar het gedetaillerd vervolg...

Gepost door: Mom to be | 11-07-08

HALLO wij zijn even op je blog komen rondneuzen en vonden het hier heel aangenaam. Groeten van Patty, Freddy en de kapoentjes

Gepost door: Patty en Freddy | 11-07-08

De commentaren zijn gesloten.