01-07-08

Broken eggs

In mei leggen alle vogels een ei. Was ik een vogel? In mei 2007 was ik ervan overtuigd dat ik een eisprong had gevoeld. Ik had dit nog nooit gehad. Voordien had ik er ook nooit op gelet. Ik zou ook niet weten wat ik moeten voelen bij een eisprong. Maar deze keer was het zo duidelijk. Het kon niet anders (dacht ik).

Ongeveer halverwege de cyclus in mei had ik een overvolle blaas rond 6u 's ochtends. Het was alsof mijn blaas zou ontploffen. Bij het toiletbezoek was er echter nauwelijks een plasje waar te nemen. Vreemd. Bij het terug naar bed strompelen kreeg ik plots ongelooflijke krampen regio baarmoeder. Mijn eerste gedacht was "huh nu al mijn menstruatie? Dat kan toch niet?". Want de krampen waren zoals de gewoonlijke ongipijn. Ik ben toch snel in slaap gevallen en bij het door de wekker gewekt worden was de pijn weg. Dus de pijn zal toch vermoedelijk ovulatiepijn zijn geweest. Of niet?

Toevallig mat ik deze cyclus ook elke ochtend mijn temperatuur. Natuurlijk die dag vergeten. Elke dag mooi gemeten en die dag vergeten. Van alle dagen. Maar de volgende dag opnieuw trouw gemeten en idd mijn temperatuur was gestegen. Dus toch een kleine bevestiging dat het mijn ovulatie was geweest?

Mijn weegschaal begon vanaf dan duidelijk te overhellen naar de positieve kant. De hoop begon te groeien! We hadden op het juiste moment "geklust". Dus de kans was toch groot. 

 

decoration

10:20 Gepost door Bokje in (Wan)hoop | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

hoopvol verhaal helaas weet ik ook hoe het 'eindigde'. Ik had dat deze cyclus ook, en toen gyn bevestigde dat ik idd halverwege cyclus was en dat mijn eisprong voorbij was, net zoals ik had berekend. Wij hebben voorbeeldig geklust deze maand, dus ik zag het vrij positief in. Tot de krampen begonnen zondag… Ondertussen heb ik nog steeds geen menstruatie, maar pas vrijdag zou ik echt kunnen zeggen: ik ben over tijd. Ik moet natuurlijk altijd uitgaan van de langste cyclus (anders zou ik vandaag al kunnen ‘over tijd zijn’)Het gevoel wisselt van dag tot dag bij mij. Vandaag heb ik een enorm goed gevoel en ik kan het eigenlijk niet wegsteken: de hoop is weer gaan gloeien. Wat er ook zij, de volgende vruchtbare periode valt rond mijn verjaardag en ik denk dat ik mentaal dan toch zal kunnen ontspannen omdat er ook andere zaken zijn die me zullen bezig houden. En dat geeft zeker geen slecht gevoel.

Bokje, weet dat ik altijd voor jou zal duimen. One day our big pregnant bellies will conquer the world!

Gepost door: Mom to be | 01-07-08

De commentaren zijn gesloten.