30-06-08

Research

Snel na het eerste gesprek bij de fertiliteitsarts konden de eerste onderzoeken al gebeuren. Zowel mijn ventje als ik kregen nog diezelfde dag een bloedonderzoek.

Op dag 3 van mijn cyclus gebeurde er een vaginale echo. Ja op dag 3, wel een beetje vies en genant. Ik had het vooraf wel nog eens extra gevraagd of ik het goed gehoord had, maar ja hoor. Het moest dan gebeuren. Op de dag zelf was ik best wel wat zenuwachtig, niet te veel maar toch voelde ik de kriebeltjes een beetje in de buik.

Eerst werd er opnieuw een bloedafname gedaan; dit om te kijken naar mijn hormoongehalte. En nadien moest ik in een kleedkamertje gaan, die fungeerde als tussensas, tussen de echografieruimte en de bloedafnameruimte. Het was wel raar, want niemand zei wat de bedoeling was. Ik had wel het idee dat ik me moest uitkleden, maar hoeveel en wat allemaal bleef een vraagteken. Plus als je op dag 3 van je cylcus bent, sta je nu niet echt te springen om daar helemaal naakt te zitten wachten. Plus, de deur naar de echografiekamer was vast en ik zat daar maar te wachten. 

Na een 5 minuten ging de deur open en moest ik dus inderdaad ook mijn slipje uittrekken. De dame die de vaginale echografie uitvoerde was wel vriendelijk en zorgde ervoor dat ik me minder genant voelde. Alhoewel toen ze zei dat het bloed "eruit liep" schaamde ik me wel nog eens extra (bloos). Ik vroeg haar waarom dit onderzoek tussen dag 2 en dag 5 van de menstruatie moest zijn. Dit is nodig om de voorraad follikels aan beide kanten van de eierstokken te bepalen. Bijvoorbeeld als er maar 2 in elke eierstok zouden zitten dan zou er (hormonale) stimulatie nodig zijn. En afhankelijk van het aantal kunnen ze ook de dosis bepalen. Als er 10 in elke eierstok zitten dan is er geen stimulatie nodig zijn. Bij mij zaten er 5 langs elke kant. Dus het was goed zei ze. Ik wel blij natuurlijk. Maar onmiddellijk popte de vraag op: "ja wat is er dan wel mis?"

decoration

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een paar weekjes later had ook het ventje nog een opdrachtje. Hij moest zijn sperma leveren. Hij keek er echt tegenop. Ik kan ook wel begrijpen dat het niet leuk is voor hem, maar voor ons is het evenmin leuk, hé. In het centrum was wel een speciaal kamertje ingericht, maar ook dat stelde hem niet gerust. Hij bleef het "akelig" vinden. Zo een kamertje waar iedereen het heeft gedaan. Ik kan me wel voorstellen dat er leukere dingen zijn.

decoration

12:06 Gepost door Bokje in Actie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Voorbereiding gelukkig kan ik hier wat horrorverhalen komen lezen, kwestie van goed voorbereid te zijn als het mijn beurt is :)

Gepost door: Mom to be | 30-06-08

nja je kan hem daar ook gaan "helpen" hé.
Wij hebben er wel anderhalf uur over gedaan (vanaf dan gewoon in onze eigen slaapkamer)om het te produceren.Tja, het was een beetje "kinky",haha!

Gepost door: Peggy | 30-06-08

De commentaren zijn gesloten.